O namaDelatnostiKontaktPrva strana

TPD STEP export-import d.o.o.

TPD STEP export-import d.o.o. Subotica je osnovano 03.06.1991. godine i to kao trgovačko - proizvodna firma. Bavili smo se trgovinom raznih roba od veštačkog đubriva, DKF-a, jestivim uljem, šećerom, suhomesnatim proizvodima, povrćem... i dr. robama. Proizvodnja se odnosila na izradi muške, ženske i dečije konfekcije, HTZ opreme kao i kožne galanterije (reklamni materijal za prigodne poklone). Postepenim upoznavanjem i osvajanjem tržišta 1995. godine prvi u gradu postavljamo BIL BORD velikog formata tkz. trivižen reklamni pano, sa samopodešavajućim satom preko GPS navigacije i evropskog satelita iz centrale Griniča. Najznačajniji oglašivači su bile firme kao MARLBORO, WEST, JUNKERS, Mc DONALDS, RUBIN - Kruševac, Interšped - Subotica, PIVARA - Bečej, SMBgradnja-Subotica, Simex - Subotica, Nirvana-Subotica, i drugi.

Ritam tržišta i potreba za novim izazovima (novinama) nameće nam interesantan program u sektoru proizvodnje tako da formiramo proizvodnju robe široke potrošnje (anatomski oblikovane sunđere za pranje posuđa - više vrsta, i danas jedinstvenu sudomat dozu za pranje posuđa...). Nešto malo kasnije organizovali smo i proizvodni program ROYAL muštikla, mini muštikle (dve vrste), topp i klasik muštiklu, kao i pozlaćenu muštiklu.

Jedan posao povlačio je mnogo kontakata i razgovora tako da smo upoznali mnogo poslovnih partnera i njihove zahteve i potrebe uspešno smo završavali neposredno ili izvozom ili uvozom. Prvi izvoz (1993. god.) nam je bio izvoz kristalnog posuđa za Libiju (Kristal - Zaječar), izvoz guma za viljuškare u Mađarsku... i dr.

Među prvim uvoznim poslovima bila je roba široke potrošne (kafa) iz Majdarske, viski iz Engleske za freeshop-ove. (Inex - Beograd). Značajniji uvoz je bilo i smrznuto meso iz Austrije, (IM Topola, B. Topola.)... i dr.

Posredovanje u izvozu i uvozu bili su vezani za robe: papirna konfekcija (TP Jabuka, Beograd), čaše za jogurt (Mlekara Subotica), konzumni krompir iz Poljske (Rudnici, Kostolac), uvoz struje iz Mađarske (1999/2000. god) za EPS Srbije, sirova so iz Tunisa (Solana, Ulcinj)... i dr.

TPD STEP, danas (misija, vizija, budućnost)

Danas TPD STEP Subotica ima pretežnu delatnost konsalting servis, menadžment poslove i proizvodnju. Kooperativni aranžmani i preduzetništvo potkrepljeni su višegodišnjem iskustvom i radom u mnogim privrednim granama, sektorima i raznim oblastima. Mnogobrojna poznanstva u zemlji, bivšim našim republikama, sada državama, kao i državama Zapadne Evrope, Rusiji, Ukrajini, Bliskom Istoku, Americi, Australiji i Africi, dovode nas danas na taj nivo da se možemo nadmetati i pojaviti kao partner za saradnju u mnogim oblastima.

Globalna strategija čovečanstva proglasila je 21. vek, vekom za čistu energiju, vodu, i zdravu hranu. Obnovljivi izvori energije (mini hidroelektane, elektrane na bio masu, gas...) kao i reciklaža svih vrsta otpada (opasnog i neopasnog - plazma konverter) su naš pravac razvoja, naš prioritet, ne zanemarujući sve drugo što smo radili počev od proizvodnje, trgovine, izvoza i uvoza, marketinga i drugih poslova.

O namaDelatnostiSistem konsaltingMenadžment posloviProizvodnjaKontaktPrva strana