O namaDelatnostiKontaktPrva strana

Plazma konvertor

Plazma konvertor je endoterman proces prerade otpada, što znači, da se materiji (otpadu) u procesu razgradnje dodaje energija i čija se vrednost višestruko vraća. U konvertoru se tempratura održava visokonaponskim elektrodama. Temperatura je veća od 16000°C, što je tri puta veća temperatura od temperature na površini Sunca.

U plazma konvertoru sav otpad se raspadne na svoje primarne, osnovne elemente - atome. To je proces gde se električnom energijom (plazmom) vrši proces cepanja molekula. U tom procesu proizvodimo onoliko električne energije, da pokrivamo potrošnju postrojenja, a višak proizvedene energije možemo prodati na tržištu.

Konstrukcija plazma konvertora omogućava istovremeni unos krutog, tečnog i gasovitog otpada. Sistem radi u tzv. malom podpritisku tako da "oticanje" gasnih materija u okolinu nije moguće. Apsolutni pritisak u samom sistemu je približan atmosferskom pritisku. Kretanje elektroda u konvertoru može biti ručno ili automatsko, zavisno od vrste otpada.

Uključuje se i isključuje kao obična sijalica ili kompjuter. Proces rada ne zahteva nikakvo stajanje zbog hlađenja ili opterećenja.

Zvezdana tehnologija je budućnost za preradu otpada a mi smo ovlašćeni posrednik za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Partner industrije, prijatelj prirode Preuzmite
"Startech Plazma Konvertor"
katalog u PDF formatu
Plazma konvertor
Emisija LICE SUBOTICE - YuEco TV
Emisija DOSIJE K23 - TV K23
O namaDelatnostiSistem konsaltingMenadžment posloviProizvodnjaKontaktPrva strana